przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Mus owocowy

Poziom: średni
Głosów: 7
Ocena: 2.71
Składniki:
- 0.5 l przecieru z surowych owoców miękkich lub upieczonych, lub ugotowanych jabłek
- 15 g żelatyny
- 2 łyżki wody
- 3 białka
- 2 łyżki cukru

Opis przygotowania:
Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie, a gdy napęcznieje podgrzać do wrzenia, wymieszać z osłodzonym przecierem owocowym. Ubić pianę z białek (na sztywno), wyłożyć na przecier i delikatnie wymieszać. Następnie rozłożyć mus do kompotierek lub wysokich pucharów. Przed podaniem można przybrać mus bitą śmietaną, konfiturą, polać sokiem lub udekorować drobnymi ciasteczkami.
Przepis czytano już 9676 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin