przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Cannelloni po florencku

Poziom: łatwy
Głosów: 5
Ocena: 3.60
Składniki:
- 25 dkg cannelloni
- 25 dkg mielonego mięsa z drobiu
- 2 ząbki czosnku
- 1 jajko
- 50 dkg pomidorów
- 3 łodygi selera naciowego
- 2 szkl. sosu beszamelowego
- 3 łyżki oleju
- szczypta suszonego oregano
- 2 łyżki startego żółtego sera
- sól
- pieprz

Opis przygotowania:
Pomidory sparzyć, obrać i pokroić. Seler opłukać, pokroić w paseczki, poddusić razem z pomidorami na połowie rozgrzanego oleju. Doprawić solą i oregano. Na pozostałym oleju podsmażyć mięso z roztartym na miazgę ząbkiem czosnku. Do lekko ostudzonego wbić jajko, doprawić do smaku solą i pieprzem. Nadzieniem, za pomocą tutki z papieru, napełniać cannelloni. Na dnie żaroodpornego naczynia rozprowadzić warstwę duszonych warzyw, ułożyć napełnione cannelloni, zalać sosem beszamelowym. Piec 30 min. w rozgrzanym do temp. 200ş C piekarniku. 10 min. przed końcem pieczenia posypać żółtym serem.
Region:  Kuchnia włoska
Sposób przygotowania:  Zapiekane
Przepis czytano już 12163 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 1)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ





smakowite!!
Dodał/a ~sab dnia 2007-05-21 19:22:38

danie jest pyczne, tylko troszke pracochlonne, ja osobiscie zamiast mielonego miesa uzywam piersi z kurczaka,ktora gotuje a potem mielę i dosaje ziol prowansalskich. wtedy mieso jest mniej tluste.











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin