|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Gorące morele |
|
Poziom: łatwy Głosów: 1 Ocena: 5.00 Składniki: - 225 g moreli przepołowionych z usuniętymi pestkami
- 12 g masła
- 25 g melasy
- 5 ml (1 łyżeczka do herbaty) cynamonu
- 60 ml (4 łyżki stołowe) soku pomarańczowego
|
Opis przygotowania: Udusić morele do miękkości. Na małej patelni rozmieszać masło, dodać cukier, cynamon, sok pomarańczowy i ogrzewać mieszając (drewnianą łyżką), dopóki nie osiągnie konsystencji syropu. Osuszyć morele, przełożyć je na patelnię i smażyć przewracając w syropie, aż staną się szkliste. Podawać na gorąco. |
|
Region: Kuchnia włoska | |
Przepis czytano już 7801 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|