przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Gorące morele

Poziom: łatwy
Głosów: 1
Ocena: 5.00
Składniki:
- 225 g moreli przepołowionych z usuniętymi pestkami
- 12 g masła
- 25 g melasy
- 5 ml (1 łyżeczka do herbaty) cynamonu
- 60 ml (4 łyżki stołowe) soku pomarańczowego

Opis przygotowania:
Udusić morele do miękkości. Na małej patelni rozmieszać masło, dodać cukier, cynamon, sok pomarańczowy i ogrzewać mieszając (drewnianą łyżką), dopóki nie osiągnie konsystencji syropu. Osuszyć morele, przełożyć je na patelnię i smażyć przewracając w syropie, aż staną się szkliste. Podawać na gorąco.
Region:  Kuchnia włoska
Przepis czytano już 7800 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin