Omlet francuski |
|
Poziom: łatwy Czas: 15 min. Głosów: 10 Ocena: 3.90 Składniki: 6 jaj
4 dag masła
2 łyżki wody
sól
|
Opis przygotowania: Jajka rozbić, dokładnie ubić trzepaczką dodając wodę i posolić. Smażyć na maśle na wolnym ogniu. Podważyć szerokim nożem od boków, by na dno spłynęła rzadka masa jajeczna. Włożyć pod spód omletu trochę masła. Gdy omlet się zetnie i spód będzie lekko rumiany, a powierzchnia omletu o konsystencji galaretowatej - omlet jest gotowy. |
|
Region: Kuchnia francuska |
Sposób przygotowania: Smażone |
|
Przepis czytano już 13582 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |