|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Udka z kurczaka zapiekane z ziemniakami |
|
Poziom: średni Głosów: 3 Ocena: 4.67 Składniki: - 4 udka
- 1 kg ziemniaków
- 1-2 główki czosnku
- przyprawy: do kurczaka, wegeta, ulubione zioła
- 2 duże łyżki majonezu
|
Opis przygotowania: Udka posypać przyprawami, ułożyć na posmarowanej olejem blaszce, obrać ziemniaki, przekroić na ćwiartki i poukładać wokół udek. Czosnek rozdzielić na ząbki, ale nie obierać i porozrzucać między ziemniakami. Udka posmarować majonezem i jeszcze raz całość posypać przyprawami. Zapiekać w 180C, aż udka się zrumienią a ziemniaczki będą miękkie i złociste. PYCHA! Do tego jeszcze sałatka z sezonowych warzyw i obiadek gotowy. |
|
|
Przepis został dodany przez: kucharz | Przepis czytano już 8286 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 2) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
kucharz Dodał/a ~dorka dnia 2009-02-03 00:14:48
palce lizać...
| całkiem dobre :) Dodał/a kucharz dnia 2007-03-09 22:26:12
bardzo dobre
|
|
|
|