| 
		
 
 
  | 
		
 
		Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
	 
 
	Udka z kurczaka zapiekane z ziemniakami |  
	 |  
		Poziom: średni Głosów: 3 Ocena: 4.67  Składniki: - 4 udka 
- 1 kg ziemniaków 
- 1-2 główki czosnku 
- przyprawy: do kurczaka, wegeta, ulubione zioła 
- 2 duże łyżki majonezu
 
  |  
	Opis przygotowania: Udka posypać przyprawami, ułożyć na posmarowanej olejem blaszce, obrać ziemniaki, przekroić na ćwiartki i poukładać wokół udek. Czosnek rozdzielić na ząbki, ale nie obierać i porozrzucać między ziemniakami. Udka posmarować majonezem i jeszcze raz całość posypać przyprawami. Zapiekać w 180C, aż udka się zrumienią a ziemniaczki będą miękkie i złociste. PYCHA! Do tego jeszcze sałatka z sezonowych warzyw i obiadek gotowy. |  
	 |  
		 |  
	| Przepis został dodany przez:  kucharz |  	| Przepis czytano już 8816 razy. |  
	 |  
	  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |  	  napisz swój komentarz (wpisów: 2) |  
 
  
Twoje zdjęcie tej potrawy  
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
  
  
  
kucharz Dodał/a ~dorka dnia 2009-02-03 00:14:48
  palce lizać...
 
  |  całkiem dobre :) Dodał/a kucharz dnia 2007-03-09 22:26:12
  bardzo dobre
 
  |  
  		
		 | 
		
										
						 
						
			 
 
 
 
  
			 
                        			
			 
		 | 
		 |