Udka z kurczaka zapiekane z ziemniakami | 
	 | 
		Poziom: średni Głosów: 3 Ocena: 4.67  Składniki: - 4 udka 
- 1 kg ziemniaków 
- 1-2 główki czosnku 
- przyprawy: do kurczaka, wegeta, ulubione zioła 
- 2 duże łyżki majonezu
 
  | 
	Opis przygotowania: Udka posypać przyprawami, ułożyć na posmarowanej olejem blaszce, obrać ziemniaki, przekroić na ćwiartki i poukładać wokół udek. Czosnek rozdzielić na ząbki, ale nie obierać i porozrzucać między ziemniakami. Udka posmarować majonezem i jeszcze raz całość posypać przyprawami. Zapiekać w 180C, aż udka się zrumienią a ziemniaczki będą miękkie i złociste. PYCHA! Do tego jeszcze sałatka z sezonowych warzyw i obiadek gotowy. | 
	 | 
		 | 
	| Przepis został dodany przez:  kucharz | 
	| Przepis czytano już 8817 razy. | 
	 | 
	  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	  napisz swój komentarz (wpisów: 2) |