| 
		
 
 
  | 
		
 
		Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
	 
 
	Wątróbka wieprzowa po generalsku |  
	 |  
		Poziom: łatwy Głosów: 4 Ocena: 3.75  Składniki: - 40 dkg wątróbki wieprzowej 
- tłuszcz 
- 3 dkg słoniny 
- 3 dkg migdałów 
- 5 dkg ketchupu 
- 5 dkg sera żółtego 
- sól 
- pieprz do smaku
 
  |  
	Opis przygotowania: Migdały sparzyć wrzącą wodą, obrać ze skórki. Wątrobę opłukać, osączyć, usunąć błonę, naszpikować cienkimi paskami słoniny i migdałami, posypać pieprzem, polać tłuszczem i upiec w gorącym piekarniku. Pod koniec pieczenia skropić ketchupem i posypać startym serem. Upieczona wątróbkę pokroić w plastry, posypać solą, ułożyć na półmisku, polać wytworzonym doprawionym sosem. |  
	 |  
	| Sposób przygotowania:  Pieczone |  	 |  
		| Przepis czytano już 7826 razy. |  
	 |  
	  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |  	  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |  
 
  
Twoje zdjęcie tej potrawy  
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
  
  
  
		
		 | 
		
										
						 
						
			 
 
 
 
  
			 
                        			
			 
		 | 
		 |