|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Wątróbka wieprzowa po generalsku |
|
Poziom: łatwy Głosów: 4 Ocena: 3.75 Składniki: - 40 dkg wątróbki wieprzowej
- tłuszcz
- 3 dkg słoniny
- 3 dkg migdałów
- 5 dkg ketchupu
- 5 dkg sera żółtego
- sól
- pieprz do smaku
|
Opis przygotowania: Migdały sparzyć wrzącą wodą, obrać ze skórki. Wątrobę opłukać, osączyć, usunąć błonę, naszpikować cienkimi paskami słoniny i migdałami, posypać pieprzem, polać tłuszczem i upiec w gorącym piekarniku. Pod koniec pieczenia skropić ketchupem i posypać startym serem. Upieczona wątróbkę pokroić w plastry, posypać solą, ułożyć na półmisku, polać wytworzonym doprawionym sosem. |
|
Sposób przygotowania: Pieczone | |
Przepis czytano już 7085 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|