przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Wątróbka wieprzowa po generalsku

Poziom: łatwy
Głosów: 4
Ocena: 3.75
Składniki:
- 40 dkg wątróbki wieprzowej
- tłuszcz
- 3 dkg słoniny
- 3 dkg migdałów
- 5 dkg ketchupu
- 5 dkg sera żółtego
- sól
- pieprz do smaku

Opis przygotowania:
Migdały sparzyć wrzącą wodą, obrać ze skórki. Wątrobę opłukać, osączyć, usunąć błonę, naszpikować cienkimi paskami słoniny i migdałami, posypać pieprzem, polać tłuszczem i upiec w gorącym piekarniku. Pod koniec pieczenia skropić ketchupem i posypać startym serem. Upieczona wątróbkę pokroić w plastry, posypać solą, ułożyć na półmisku, polać wytworzonym doprawionym sosem.
Sposób przygotowania:  Pieczone
Przepis czytano już 7086 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin