|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Omleciki z kremem |
|
Poziom: łatwy Głosów: 4 Ocena: 4.00 Składniki: - 2 jajka
- 2 łyżki cukru
- 2 łyżki mąki
- 1/2 łyżki cukru waniliowego
- 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
- margaryna do wysmarowania blachy
|
Opis przygotowania: Jajka umyć, oddzielić żółtka od białek. Białka ubić na sztywną pianę, stopniowo wsypując cukier i cukier waniliowy. Następnie dodawać na przemian żółtka i mąkę z proszkiem do pieczenia, delikatnie mieszając. Ciasto wylewać łyżką na płaską, wysmarowaną margaryną blachę, formując z niego koła o średnicy około 10 cm. Piec około 20 min. w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180°C. Ciepłe ciasto przenosić na lniane ściereczki posypane cukrem pudrem, delikatnie złożyć na pół i pozostawić do wystygnięcia. Ostudzone ciastka szprycować bitą śmietaną. |
|
Sposób przygotowania: Pieczone | |
Przepis czytano już 8367 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|