przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Omleciki z kremem

Poziom: łatwy
Głosów: 4
Ocena: 4.00
Składniki:
- 2 jajka
- 2 łyżki cukru
- 2 łyżki mąki
- 1/2 łyżki cukru waniliowego
- 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
- margaryna do wysmarowania blachy

Opis przygotowania:
Jajka umyć, oddzielić żółtka od białek. Białka ubić na sztywną pianę, stopniowo wsypując cukier i cukier waniliowy. Następnie dodawać na przemian żółtka i mąkę z proszkiem do pieczenia, delikatnie mieszając. Ciasto wylewać łyżką na płaską, wysmarowaną margaryną blachę, formując z niego koła o średnicy około 10 cm. Piec około 20 min. w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180°C. Ciepłe ciasto przenosić na lniane ściereczki posypane cukrem pudrem, delikatnie złożyć na pół i pozostawić do wystygnięcia. Ostudzone ciastka szprycować bitą śmietaną.
Sposób przygotowania:  Pieczone
Przepis czytano już 8311 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin