|  | 
 
 
 | 
 
		Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
	 
 
	| Ciasto jogurtowe |  |  |  | Składniki:Poziom: średni Głosów: 3Ocena: 3.00
Biszkopt:
 - 3 jajka
 - 3 łyżki cukru
 - 3 łyżki mąki tortowej
 - szczypta proszku do pieczenia
 
 Masa:
 - 1 l naturalnego jogurtu
 - 150 g rodzynków
 - 3 galaretki o smaku agrestowym
 - 4 łyżki cukru
 - tłuszcz i bułka tarta do blaszki
 
 
 |  | Opis przygotowania: Biszkopt:
 Jajka ubić z cukrem na sztywno. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać do jajek i wolno wymieszać. Blaszkę o wymiarach 40x25 cm posmarować tłuszczem i posypać bułką tartą. Ciasto wlać do formy i piec przez 20 min. w temp. 150°C.
 Masa:
 2 galaretki rozpuścić w 250 ml gorącej wody. Gęstniejącą galaretkę wymieszać z pozostałymi składnikami. Masę wylać na biszkopt. Ugotować ostatnią galaretkę w 250 ml wody, pozostawić do stężenia, pokroić w kosteczkę i udekorować ciasto.
 |  |  |  |  |  | Przepis czytano już 7315 razy. |  |  |  |  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |  |  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |  
 
 Twoje zdjęcie tej potrawy Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
 musisz być zalogowany/a.
 Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
 ZAREJESTRUJ SIĘ
 
 
 
 
 
 
 | 
 
 
 
 
 
 
 
 
 |  |