| Ciasto jogurtowe | 
	|  | 
		| Składniki:Poziom: średni Głosów: 3Ocena: 3.00
Biszkopt:
 - 3 jajka
 - 3 łyżki cukru
 - 3 łyżki mąki tortowej
 - szczypta proszku do pieczenia
 
 Masa:
 - 1 l naturalnego jogurtu
 - 150 g rodzynków
 - 3 galaretki o smaku agrestowym
 - 4 łyżki cukru
 - tłuszcz i bułka tarta do blaszki
 
 
 | 
	| Opis przygotowania: Biszkopt:
 Jajka ubić z cukrem na sztywno. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać do jajek i wolno wymieszać. Blaszkę o wymiarach 40x25 cm posmarować tłuszczem i posypać bułką tartą. Ciasto wlać do formy i piec przez 20 min. w temp. 150°C.
 Masa:
 2 galaretki rozpuścić w 250 ml gorącej wody. Gęstniejącą galaretkę wymieszać z pozostałymi składnikami. Masę wylać na biszkopt. Ugotować ostatnią galaretkę w 250 ml wody, pozostawić do stężenia, pokroić w kosteczkę i udekorować ciasto.
 | 
	|  | 
		|  | 
		| Przepis czytano już 7316 razy. | 
	|  | 
	|  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	|  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |