|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Knedle serowe |
|
Poziom: łatwy Głosów: 2 Ocena: 3.00 Składniki: Ciasto:
- 40 dkg sera twarogowego
- 8 dkg kaszy manny
- 10 dkg mąki
- jajko
- sól
Nadzienie:
- 25-30 dkg powideł
- 3 dkg masła
- 2 dkg bułki tartej
- 5 dkg cukru
|
Opis przygotowania: Twarożek zemleć, połączyć z przesianą mąką, kaszą i jajkiem, posolić, zagnieść ciasto. Następnie formować okrągłe kule, nadziewać powidłami. Gotować we wrzącej, osolonej wodzie. Po ugotowaniu wyjąć łyżką cedzakową, polać zrumienioną bułką tartą wymieszaną z roztopionym masłem oraz posypać cukrem. |
|
Sposób przygotowania: Gotowane | |
Przepis czytano już 8629 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 1) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
nr. 1 Dodał/a ~kasia dnia 2007-09-14 11:51:12
bardzo smaczne i przedewszystkim proste w przygotowaniu :) polecam
|
|
|
|