|  | 
 
 
 | 
 
		Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
	 
 
	| Knedle serowe |  |  |  | Składniki:Poziom: łatwy Głosów: 2Ocena: 3.00
Ciasto:
 - 40 dkg sera twarogowego
 - 8 dkg kaszy manny
 - 10 dkg mąki
 - jajko
 - sól
 
 Nadzienie:
 - 25-30 dkg powideł
 - 3 dkg masła
 - 2 dkg bułki tartej
 - 5 dkg cukru
 
 
 |  | Opis przygotowania: Twarożek zemleć, połączyć z przesianą mąką, kaszą i jajkiem, posolić, zagnieść ciasto. Następnie formować okrągłe kule, nadziewać powidłami. Gotować we wrzącej, osolonej wodzie. Po ugotowaniu wyjąć łyżką cedzakową, polać zrumienioną bułką tartą wymieszaną z roztopionym masłem oraz posypać cukrem.
 |  |  |  | Sposób przygotowania:  Gotowane |  |  |  | Przepis czytano już 9416 razy. |  |  |  |  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |  |  napisz swój komentarz (wpisów: 1) |  
 
 Twoje zdjęcie tej potrawy Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
 musisz być zalogowany/a.
 Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
 ZAREJESTRUJ SIĘ
 
 
 
 
 
 
 | nr. 1 Dodał/a ~kasia dnia 2007-09-14 11:51:12
 
 bardzo smaczne i przedewszystkim proste w przygotowaniu :) polecam
 
 
 | 
 
 | 
 
 
 
 
 
 
 
 
 |  |