przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Knedle serowe

Poziom: łatwy
Głosów: 2
Ocena: 3.00
Składniki:
Ciasto:
- 40 dkg sera twarogowego
- 8 dkg kaszy manny
- 10 dkg mąki
- jajko
- sól

Nadzienie:
- 25-30 dkg powideł
- 3 dkg masła
- 2 dkg bułki tartej
- 5 dkg cukru

Opis przygotowania:
Twarożek zemleć, połączyć z przesianą mąką, kaszą i jajkiem, posolić, zagnieść ciasto. Następnie formować okrągłe kule, nadziewać powidłami. Gotować we wrzącej, osolonej wodzie. Po ugotowaniu wyjąć łyżką cedzakową, polać zrumienioną bułką tartą wymieszaną z roztopionym masłem oraz posypać cukrem.
Sposób przygotowania:  Gotowane
Przepis czytano już 8632 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 1)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*


nr. 1
Dodał/a ~kasia dnia 2007-09-14 11:51:12

bardzo smaczne i przedewszystkim proste w przygotowaniu :) polecam











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin