przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Zrazy z jelenia z rożna

Poziom: średni
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
- 60-70 dag skruszałego mięsa z udźca lub łopatki jelenia
- 20 dag słoniny do owinięcia zrazów
- sól
- pieprz

Nadzienie:
- 8 dag cebuli
- 5 dag masła
- 5 dag czerstwego ciemnego chleba
- 1 żółtko
- sól
- pieprz

Opis przygotowania:
Przygotować nadzienie: cebulę obrać, opłukać, pokrajać w bardzo drobną kostkę i poddusić na maśle, ochłodzić, dokładnie wymieszać z utartym chlebem i żółtkiem, doprawić do smaku solą i pieprzem (gdyby nadzienie było zbyt twarde, dodać białko lub 1 łyżkę śmietany).
Mięso umyć, osączyć z wody, pokrajać w poprzek włókien na 4-6 płatów, rozbić je cienko, posolić, posmarować nadzieniem, zwinąć podłużnie i owinąć cienkimi plasterkami słoniny, przypiąć wykałaczkami. Zrazy nadziać na rożen, wstawić do piekarnika i piec w średnio nagrzanym piekarniku. Pod rożen włożyć blaszkę, aby tłuszcz do niej spływał. Do upieczonych zrazów podać frytki, surówkę z czerwonej kapusty, zieloną sałatę lub cykorię.
Sposób przygotowania:  Grillowane
Przepis czytano już 6028 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 2)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ





błąd ... :)
Dodał/a blumenfeld dnia 2008-10-05 12:35:40

No tak, chyba zaszła mała pomyłka podczas dodawania przepisu. Teraz już jest sposób przygotowania.

pytanie
Dodał/a ~Lolka dnia 2008-10-05 11:44:52

A jak to zrobić?????











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin