|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Perliczka po belwedersku |
|
Poziom: średni Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: - perliczka (młoda)
- tłuszcz do pieczenia
- 15 dkg słoniny
- 150 ml śmietany
- 5 dkg chrzanu tartego
- 5 dkg rodzynków
- sól
- pieprz
- cukier
- sok z cytryny
- skórka cytrynowa i pomarańczowa do smaku
|
Opis przygotowania: Sprawioną perliczkę przygotować jak perliczkę pieczoną, polać tłuszczem i piec skrapiając wodą, potem wytworzonym sosem. Śmietanę wymieszać z chrzanem, opłukanymi rodzynkami i startymi skórkami, dodać do perliczek pod koniec pieczenia. Po upieczeniu wyjąć, pokrajać na porcje tak aby w każdej porcji było po kawałku uda i piersi, ułożyć na półmisku, polać doprawionym sosem, zagrzać. Podawać z ziemniakami drążonymi, sałatą zieloną. |
|
Sposób przygotowania: Pieczone | |
Przepis czytano już 6739 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|