| 
		
 
 
  | 
		
 
		Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
	 
 
	Perliczka po belwedersku |  
	 |  
		Poziom: średni Głosów: 0 Ocena: 0.00  Składniki: - perliczka (młoda) 
- tłuszcz do pieczenia 
- 15 dkg słoniny 
- 150 ml śmietany 
- 5 dkg chrzanu tartego 
- 5 dkg rodzynków 
- sól 
- pieprz 
- cukier 
- sok z cytryny 
- skórka cytrynowa i pomarańczowa do smaku
 
  |  
	Opis przygotowania: Sprawioną perliczkę przygotować jak perliczkę pieczoną, polać tłuszczem i piec skrapiając wodą, potem wytworzonym sosem. Śmietanę wymieszać z chrzanem, opłukanymi rodzynkami i startymi skórkami, dodać do perliczek pod koniec pieczenia. Po upieczeniu wyjąć, pokrajać na porcje tak aby w każdej porcji było po kawałku uda i piersi, ułożyć na półmisku, polać doprawionym sosem, zagrzać. Podawać z ziemniakami drążonymi, sałatą zieloną. |  
	 |  
	| Sposób przygotowania:  Pieczone |  	 |  
		| Przepis czytano już 7255 razy. |  
	 |  
	  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |  	  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |  
 
  
Twoje zdjęcie tej potrawy  
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
  
  
  
		
		 | 
		
										
						 
						
			 
 
 
 
  
			 
                        			
			 
		 | 
		 |