przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Perliczka po belwedersku

Poziom: średni
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
- perliczka (młoda)
- tłuszcz do pieczenia
- 15 dkg słoniny
- 150 ml śmietany
- 5 dkg chrzanu tartego
- 5 dkg rodzynków
- sól
- pieprz
- cukier
- sok z cytryny
- skórka cytrynowa i pomarańczowa do smaku

Opis przygotowania:
Sprawioną perliczkę przygotować jak perliczkę pieczoną, polać tłuszczem i piec skrapiając wodą, potem wytworzonym sosem. Śmietanę wymieszać z chrzanem, opłukanymi rodzynkami i startymi skórkami, dodać do perliczek pod koniec pieczenia. Po upieczeniu wyjąć, pokrajać na porcje tak aby w każdej porcji było po kawałku uda i piersi, ułożyć na półmisku, polać doprawionym sosem, zagrzać. Podawać z ziemniakami drążonymi, sałatą zieloną.
Sposób przygotowania:  Pieczone
Przepis czytano już 6743 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin