przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Borowiki w czosnku

Poziom: średni
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
- małe borowiki 500 g
- 4 ząbki czosnku
- ćwierć szklanki oliwy z oliwek
- ćwierć szklanki soku z cytryny
- sól i pieprz oraz mały pęczek świeżej pietruszki

Opis przygotowania:
Dokładnie oczyść grzyby i odetnij nóżki. Większe grzyby przetnij na pół. Stale mieszając, smaż przez 3 min. na ostrym ogniu czosnek wraz z grzybami. Wyciśnij sok z cytryny. Dodaj go wraz z solą i pieprzem do grzybów, i smaż przez kolejne 3 min. Zdejmij z ognia i dodaj posiekaną pietruszkę. Podawaj na gorąco lub na zimno.
Podawaj na gorąco lub na zimno, jako dodatek do dania głównego, takiego jak np. zapiekanka z cukinii. Danie można polać sosem mornay (sos beszamelowy lub biały wzbogacony serem parmezan lub grujer) i zapiec.
Sposób przygotowania:  Zapiekane
Przepis czytano już 8205 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 1)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ





ochyda
Dodał/a ~kasztan dnia 2008-10-11 14:43:30

Zmarnowałem tylko grzyby, niedobre wyszło kwaśne, a smak i aromat grzybów został zdominowany przez cytrynę. Nie ma to jak grzyby na maśle.











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin