|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Krem herbaciany z imbirem |
|
Poziom: łatwy Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: - kawałek świeżego imbiru (ok. 2 dkg)
- 4 łyżeczki herbaty
- 2 łyżeczki żelatyny
- 3 jajka
- 10 dkg cukru
- skórka otarta z 1 cytryny
- szkl. śmietany kremówki
- listki melisy do dekoracji
|
Opis przygotowania: Obrany imbir pokroić w cienkie plasterki. Zagotować 200 ml wody, włożyć imbir i herbatę. Zdjąć z ognia, przykryć, odstawiać na 8 min. Utrzeć żółtka z cukrem, dodać skórkę z cytryny. Herbatę przecedzić, podgrzać, rozpuścić w niej namoczoną żelatynę. Połączyć z utartymi żółtkami, wstawić do lodówki. Gdy masa zacznie gęstnieć, dodać pianę z białek i ubitą kremówkę. Kremem napełnić pucharki, włożyć do lodówki na 30 min. Każdą porcję udekorować listkiem melisy i skórką cytrynową. |
|
Opis / Uwagi: Kuchnia Sri Lanki |
| Region: Pozostałe | |
Przepis czytano już 6801 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|