|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Pstrąg z boczkiem i cytryną |
|
Poziom: łatwy Głosów: 1 Ocena: 5.00 Składniki: - 2 pstrągi
- 4-6 plastrów wędzonego boczku
- 8 cienkich plasterków cytryny
- świeży koperek
- sól, pieprz
- oliwa lub olej
|
Opis przygotowania: Pstrągi oczyścić, zostawiając głowy. Posmarować wewnątrz oliwą, a następnie oprószyć solą i pieprzem, również na wierzchu.
Każdego pstrąga owinąć plastrami boczku, obłożyć plasterkami cytryny, posypać grubo krojonym koperkiem i włożyć w specjalną drucianą siatkę do grillowania, dzięki której nie rozpadnie się podczas pieczenia.
Odradzam próby pieczenia pstrąga na tackach do grilla, ponieważ skóra naszej rybki prawie na pewno przyklei się do nich, a pstrąg rozleci się na kawałki. Jeżeli nie macie siatek do ryb, możecie próbować upiec pstrągi owinięte w podziurawioną folię, ale efekt będzie już nie ten.
Tak upieczona ryba świetnie smakuje sama albo z ziemniakami i surówką. |
|
Sposób przygotowania: Grillowane | |
Przepis czytano już 5572 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|