|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Kapuśniak staropolski |
|
Poziom: średni Porcji: dużo Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: - 2 l wywaru lub wody
- 30 g suszonych grzybów
- kilka suszonych śliwek
- 500 g kiszonej kapusty
- 2 cebule
- 3 łyżki oleju
- 3 łyżki mąki
- majeranek
- kminek
- sól
- pieprz
- ew. 2 - 3 kostki rosołowe
- osobno 700 g ziemniaków i słonina
|
Opis przygotowania: Grzyby i śliwki bez pestek wypłukać i wymoczyć, następnie osobno gotować. Kapustę pokroić, zalać wywarem i gotować. Cebulę obrać, pokroić w kostkę, podsmażyć na oleju, gdy się zrumieni, dodać mąkę. Dodać do wywaru cebulę z mąką, pokrojone ugotowane śliwki i grzyby, a także wywary ze śliwek i grzybów oraz przyprawy. Chwile razem gotować, doprawić do smaku. Osobno podawać ugotowane ziemniaki ze skwarkami ze słoniny. Jeżeli zamiast wywaru użyta jest woda, to można dodać kostki rosołowe. |
|
|
Przepis czytano już 4495 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|