przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Makrela wiosenna

Poziom: średni
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
- 1 kg makreli
- 2 łyżki octu
- ćwiartka cytryny lub łyżeczka soku cytrynowego
- 1 cebula
- 2 łyżki majonezu
- 3 - 4 łyżeczki skondensowanego mleka
- łyżka posiekanego szczypiorku
- łyżka posiekanej natki pietruszki
- 2 pomidory
- 1 jajko
- kilka gałązek koperku

Opis przygotowania:
Makrele sprawić i umyć. Włożyć je do gotującej wody, dodać przekrajaną cebulę, koper, ćwiartkę cytryny lub sok cytrynowy oraz sól i wlać ocet. Ryby w żadnym wypadku nie mogą się rozgotować i rozpaść. Po ugotowaniu zostawić je na noc w tym samym płynie. Nazajutrz obrać ze skóry, podzielić wzdłuż na połowy i ułożyć na półmisku. Majonez rozmieszać ze skondensowanym mlekiem, dodać posiekaną zieleninę i tym sosem polaé ryby. Przybrać ćwiartkami ugotowanego na twardo jajka i pomidorów. Podawać z sałatką ziemniaczaną i mizerią.
Przepis czytano już 4576 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin