|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Naleśniki z pieczarkami |
|
Poziom: łatwy Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: - 660 g mąki pszennej (biała)
- 660 g wody
- 660 g mleka
- 1 g turmeriku
- szczypta soli
- szczypta proszku do pieczenia szczypta
- 800 g oleju
Nadzienie:
- 300 g pieczarek
- 40 g papryki czerwonej
- 40 g cebuli
- 20 g żółtego sera
- 60 g śmietany
- szczypta pieprzu
- szczypta soli
- 3 g oliwy
|
Opis przygotowania: Wmieszać wszystkie suche składniki ciasta, zmiksować, dodając mleko, wodę i olej, aż powstanie gładkie ciasto.Polewać na patelnię, jak to naleśniki.
Następnie przygotować nadzienie: umyte pieczarki i paprykę pokroić w paski. Na rozgrzanej patelni zeszklić drobno pokrojoną cebulę. Dodać pozostałe warzywa. Dusić na małym ogniu. Gdy warzywa będą miękkie, dodać śmietanę i przyprawy. Zdjąć z ognia, dodać starty żółty ser. Wymieszać. Następnie napełnić nadzieniem naleśniki i zjeść. |
|
|
Przepis czytano już 8286 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|