przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Naleśniki z pieczarkami

Poziom: łatwy
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
- 660 g mąki pszennej (biała)
- 660 g wody
- 660 g mleka
- 1 g turmeriku
- szczypta soli
- szczypta proszku do pieczenia szczypta
- 800 g oleju

Nadzienie:
- 300 g pieczarek
- 40 g papryki czerwonej
- 40 g cebuli
- 20 g żółtego sera
- 60 g śmietany
- szczypta pieprzu
- szczypta soli
- 3 g oliwy

Opis przygotowania:
Wmieszać wszystkie suche składniki ciasta, zmiksować, dodając mleko, wodę i olej, aż powstanie gładkie ciasto.Polewać na patelnię, jak to naleśniki.
Następnie przygotować nadzienie: umyte pieczarki i paprykę pokroić w paski. Na rozgrzanej patelni zeszklić drobno pokrojoną cebulę. Dodać pozostałe warzywa. Dusić na małym ogniu. Gdy warzywa będą miękkie, dodać śmietanę i przyprawy. Zdjąć z ognia, dodać starty żółty ser. Wymieszać. Następnie napełnić nadzieniem naleśniki i zjeść.
Przepis czytano już 8286 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin