|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Kanie faszerowane |
|
Poziom: łatwy Głosów: 3 Ocena: 3.67 Składniki: - 16 małych kapeluszy kani
- 150 g innych grzybów na farsz
- 60 g masła
- pół szklanki mleka
- 2 łyżki mąki
- 1 cebula
- pieprz mielony
- sól
- majeranek
|
Opis przygotowania: Kanie oczyścić, odłamać ostrożnie trzonki, posolić. Przeznaczone na farsz grzyby (np. pieczarki, gąski, borowiki) pokroić i krótko udusić z cebulą. Z masła, mąki oraz mleka przygotować gęsty beszamel, połączyć z uduszonymi grzybami, posolić i przyprawić. Tak przygotowanym farszem wypełnić kapelusze kani i zapiec w wysmarowanym tłuszczem naczyniu żaroodpornym. Podawać z ryżem. |
|
Sposób przygotowania: Zapiekane | |
Przepis czytano już 8566 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 1) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
kania Dodał/a ~basia dnia 2009-10-31 09:45:33
brzmi spakowicie:)uwielbiam kanie... my robimy je w panierce jak schabowe:)palce lizac!
|
|
|
|