|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Surówka ze świeżych ogórków z musztardą |
|
Poziom: b. łatwy Głosów: 2 Ocena: 3.00 Składniki: - 50 dkg świeżych ogórków
- 1/2 łyżki oleju lub oliwy
- 1 ząbek czosnku
- 1/2 łyżki musztardy
- sok cytrynowy
- sól
- pieprz
- 3 łyżki umytego drobno posiekanego koperku
|
Opis przygotowania: Olej lub oliwę wymieszać z roztartym z solą czosnkiem i musztardą, dodać sok cytrynowy. Ogórki umyć, obrać, rozdrobnić na szatkownicy na cienkie plasterki, oprószyć solą i pieprzem, od razu wymieszać z przygotowaną zaprawą musztardową i posiekaną zieleniną. Podawać natychmiast po przyrządzeniu jako dodatek do potraw z jajek, mięsa, drobiu i ryb. |
|
|
Przepis czytano już 10001 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|