przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Surówka ze świeżych ogórków z musztardą

Poziom: b. łatwy
Głosów: 2
Ocena: 3.00
Składniki:
- 50 dkg świeżych ogórków
- 1/2 łyżki oleju lub oliwy
- 1 ząbek czosnku
- 1/2 łyżki musztardy
- sok cytrynowy
- sól
- pieprz
- 3 łyżki umytego drobno posiekanego koperku

Opis przygotowania:
Olej lub oliwę wymieszać z roztartym z solą czosnkiem i musztardą, dodać sok cytrynowy. Ogórki umyć, obrać, rozdrobnić na szatkownicy na cienkie plasterki, oprószyć solą i pieprzem, od razu wymieszać z przygotowaną zaprawą musztardową i posiekaną zieleniną. Podawać natychmiast po przyrządzeniu jako dodatek do potraw z jajek, mięsa, drobiu i ryb.
Przepis czytano już 9626 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin