|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Surówka z zielonej cebuli z jajami |
|
Poziom: b. łatwy Głosów: 1 Ocena: 4.00 Składniki: - 2 pęczki (ok. 25 dkg) dymki młodej cebuli lub siedmiolatki albo 4 - 5 pęczków szczypiorku
- 3 jaja na twardo
- 4 łyżki oleju sojowego
- 1 łyżka musztardy
- sól
- pieprz
- cukier
|
Opis przygotowania: Ugotowane na twardo jaja obrać ze skorupek, pokrajać w kostkę, zostawiając 1 żółtko do sosu. Cebulę dokładnie umyć, osączyć, drobno pokrajać. Wymieszać z jajami i sosem przygotowanym w następujący sposób: żółtko rozetrzeć w kubeczku, wymieszać na jednolitą masę z musztardą i stale ucierając połączyć z olejem. Przyprawić do smaku solą i cukrem. Przygotowaną surówkę połączyć z sosem, wymieszać, sprawdzić smak, ewentualnie dodać szczyptę soli lub pieprzu. Wyłożyć na półmisek i ozdobić plasterkami pomidorów lub dekoracyjnie pokrajaną marchewką. Podawać jako dodatek do śniadań. |
|
|
Przepis czytano już 4534 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|