przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Surówka z zielonej cebuli z jajami

Poziom: b. łatwy
Głosów: 1
Ocena: 4.00
Składniki:
- 2 pęczki (ok. 25 dkg) dymki młodej cebuli lub siedmiolatki albo 4 - 5 pęczków szczypiorku
- 3 jaja na twardo
- 4 łyżki oleju sojowego
- 1 łyżka musztardy
- sól
- pieprz
- cukier

Opis przygotowania:
Ugotowane na twardo jaja obrać ze skorupek, pokrajać w kostkę, zostawiając 1 żółtko do sosu. Cebulę dokładnie umyć, osączyć, drobno pokrajać. Wymieszać z jajami i sosem przygotowanym w następujący sposób: żółtko rozetrzeć w kubeczku, wymieszać na jednolitą masę z musztardą i stale ucierając połączyć z olejem. Przyprawić do smaku solą i cukrem. Przygotowaną surówkę połączyć z sosem, wymieszać, sprawdzić smak, ewentualnie dodać szczyptę soli lub pieprzu. Wyłożyć na półmisek i ozdobić plasterkami pomidorów lub dekoracyjnie pokrajaną marchewką. Podawać jako dodatek do śniadań.
Przepis czytano już 4534 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin