|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Surówka z włoskiej kapusty |
|
Poziom: b. łatwy Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: - 0.5 włoskiej kapusty
- 3 - 4 świeże pomidory
- 0.5 - 0.75 szklanki śmietany
- sok z cytryny
- pieprz
- cukier
- 2 - 3 łyżki drobno posiekanej zielonej pietruszki lub koperku
|
Opis przygotowania: Kapustę oczyścić z zewnętrznych, uszkodzonych liści, umyć osączyć i drobno poszatkować ostrym nożem. Bezpośrednio po poszatkowaniu, każdą porcję, wymieszać ze śmietaną. Pomidory obrać ze skórki i pokrajać w paski, dodać do kapusty. Wymieszać, przyprawić do smaku solą, cukrem, pieprzem i sokiem z cytryny. Wyłożyć na półmisek, posypać suto posiekaną pietruszką bądź koperkiem. |
|
|
Przepis czytano już 5404 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|