przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Surówka z włoskiej kapusty

Poziom: b. łatwy
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
- 0.5 włoskiej kapusty
- 3 - 4 świeże pomidory
- 0.5 - 0.75 szklanki śmietany
- sok z cytryny
- pieprz
- cukier
- 2 - 3 łyżki drobno posiekanej zielonej pietruszki lub koperku

Opis przygotowania:
Kapustę oczyścić z zewnętrznych, uszkodzonych liści, umyć osączyć i drobno poszatkować ostrym nożem. Bezpośrednio po poszatkowaniu, każdą porcję, wymieszać ze śmietaną. Pomidory obrać ze skórki i pokrajać w paski, dodać do kapusty. Wymieszać, przyprawić do smaku solą, cukrem, pieprzem i sokiem z cytryny. Wyłożyć na półmisek, posypać suto posiekaną pietruszką bądź koperkiem.
Przepis czytano już 5403 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin