|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Kalafior pod beszamelem |
|
Poziom: b. łatwy Głosów: 2 Ocena: 4.00 Składniki: - kalafior
- sól
- cukier
- 5 dkg masła lub margaryny
- łyżka mąki
- 1 szklanka mleka
- pół szklanki śmietany
- jajko
- łyżka startego sera
- plasterek cytryny
|
Opis przygotowania: Kalafior ugotować w wodzie z solą i cukrem, odcedzić. Półmisek do zapiekania lub misę prodiża wysmarować masłem, wysypać tartą bułką. Ułożyć starannie kalafior. Masło stopić, wymieszać z mąką, rozprowadzić mlekiem i śmietaną, zagotować. Zestawiony z ognia sos przyprawić do smaku, a następnie mieszając szybko połączyć z surowym jajkiem. Gęstym sosem obłożyć kalafior, posypać serem, zapiec. |
|
Sposób przygotowania: Zapiekane | |
Przepis czytano już 7207 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|