przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Kalafior pod beszamelem

Poziom: b. łatwy
Głosów: 2
Ocena: 4.00
Składniki:
- kalafior
- sól
- cukier
- 5 dkg masła lub margaryny
- łyżka mąki
- 1 szklanka mleka
- pół szklanki śmietany
- jajko
- łyżka startego sera
- plasterek cytryny

Opis przygotowania:
Kalafior ugotować w wodzie z solą i cukrem, odcedzić. Półmisek do zapiekania lub misę prodiża wysmarować masłem, wysypać tartą bułką. Ułożyć starannie kalafior. Masło stopić, wymieszać z mąką, rozprowadzić mlekiem i śmietaną, zagotować. Zestawiony z ognia sos przyprawić do smaku, a następnie mieszając szybko połączyć z surowym jajkiem. Gęstym sosem obłożyć kalafior, posypać serem, zapiec.
Sposób przygotowania:  Zapiekane
Przepis czytano już 6954 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin