przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Zapiekanka pieczarkowo - ziemniaczana

Poziom: łatwy
Głosów: 10
Ocena: 4.30
Składniki:
- 500 g ziemniaków
- 250 g pieczarek
- 9 łyżek oleju
- gotowy sos pieczarkowy
- pęczek dymki
- 4 łyżki startego żółtego sera
- sól, pieprz

Opis przygotowania:
Ziemniaki obrać, pokroić w krążki i podsmażyć na 6 łyżkach oleju. Wyjąć i osączyć. Oprószyć solą i pieprzem. Pieczarki pokroić w plasterki i podsmażyć na pozostałym oleju. Doprawić. Dymkę pokroić i wymieszać z sosem. Ziemniaki i pieczarki ułożyć w natłuszczonej formie warstwowo, zalać sosem i posypać serem. Zapiekać 20 min. w temp. 250°C.
Sposób przygotowania:  Zapiekane
Przepis czytano już 12414 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin