Zapiekanka pieczarkowo - ziemniaczana |
|
Poziom: łatwy Głosów: 10 Ocena: 4.30 Składniki: - 500 g ziemniaków
- 250 g pieczarek
- 9 łyżek oleju
- gotowy sos pieczarkowy
- pęczek dymki
- 4 łyżki startego żółtego sera
- sól, pieprz
|
Opis przygotowania: Ziemniaki obrać, pokroić w krążki i podsmażyć na 6 łyżkach oleju. Wyjąć i osączyć. Oprószyć solą i pieprzem. Pieczarki pokroić w plasterki i podsmażyć na pozostałym oleju. Doprawić. Dymkę pokroić i wymieszać z sosem. Ziemniaki i pieczarki ułożyć w natłuszczonej formie warstwowo, zalać sosem i posypać serem. Zapiekać 20 min. w temp. 250°C. |
|
Sposób przygotowania: Zapiekane |
|
Przepis czytano już 12415 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |