|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Omlet płonący |
|
Poziom: łatwy Porcji: 1 Głosów: 3 Ocena: 4.67 Składniki: - 4 jaja
- woda lub mleko
- 10 g masła
- spirytus
|
Opis przygotowania: Ubić dobrze treść jaja, dodać parę kropel wody lub zimnego mleka. Wlać na gorące masło, nie przewracać, a podnosić brzegi nożem i łagodnie ogrzewać do momentu ścięcia masy. Złożyć na pół, wkładając do środka: wędlinę, szpinak lub konfitury czy grzybki. Polać spirytusem. Zapalić i wnieść płonący. |
|
|
Przepis czytano już 6510 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|