przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Omlet płonący

Poziom: łatwy
Porcji: 1
Głosów: 3
Ocena: 4.67
Składniki:
- 4 jaja
- woda lub mleko
- 10 g masła
- spirytus

Opis przygotowania:
Ubić dobrze treść jaja, dodać parę kropel wody lub zimnego mleka. Wlać na gorące masło, nie przewracać, a podnosić brzegi nożem i łagodnie ogrzewać do momentu ścięcia masy. Złożyć na pół, wkładając do środka: wędlinę, szpinak lub konfitury czy grzybki. Polać spirytusem. Zapalić i wnieść płonący.
Przepis czytano już 6506 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin