|  | 
 
 
 | 
 
		Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
	 
 
	| Flaki z boczniaków |  |  |  | Składniki:Poziom: łatwy Głosów: 0Ocena: 0.00
- 50 dkg boczniaków
 - 4 marchewki
 - 3 pietruszki
 - 2 nieduże pory
 - 2 cebule
 - średniej wielkości seler
 - 3 kostki bulionu warzywnego
 - 2 łyżki oliwy
 - natka pietruszki
 - mielona papryka
 - sól, pieprz
 
 
 |  | Opis przygotowania: Jarzyny umyć i obrać. Cebule i pory pokroić w półplasterki i poddusić na oliwie. Resztę warzyw pokroić w wąskie paski, zalać dwoma litrami wody i zagotować. Dodać umyte i pokrojone w paski boczniaki, podduszone cebule i pory oraz bulion. Gotować, aż grzyby będą miękkie. Doprawić do smaku solą, pieprzem i papryką. Na talerzu posypać zupę posiekaną natką.
 |  |  |  | Sposób przygotowania:  Gotowane |  |  |  | Przepis czytano już 6327 razy. |  |  |  |  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |  |  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |  
 
 Twoje zdjęcie tej potrawy Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
 musisz być zalogowany/a.
 Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
 ZAREJESTRUJ SIĘ
 
 
 
 
 
 
 | 
 
 
 
 
 
 
 
 
 |  |