| Flaki z boczniaków | 
	|  | 
		| Składniki:Poziom: łatwy Głosów: 0Ocena: 0.00
- 50 dkg boczniaków
 - 4 marchewki
 - 3 pietruszki
 - 2 nieduże pory
 - 2 cebule
 - średniej wielkości seler
 - 3 kostki bulionu warzywnego
 - 2 łyżki oliwy
 - natka pietruszki
 - mielona papryka
 - sól, pieprz
 
 
 | 
	| Opis przygotowania: Jarzyny umyć i obrać. Cebule i pory pokroić w półplasterki i poddusić na oliwie. Resztę warzyw pokroić w wąskie paski, zalać dwoma litrami wody i zagotować. Dodać umyte i pokrojone w paski boczniaki, podduszone cebule i pory oraz bulion. Gotować, aż grzyby będą miękkie. Doprawić do smaku solą, pieprzem i papryką. Na talerzu posypać zupę posiekaną natką.
 | 
	|  | 
	| Sposób przygotowania:  Gotowane | 
	|  | 
		| Przepis czytano już 6326 razy. | 
	|  | 
	|  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	|  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |