Flaki z boczniaków |
|
Poziom: łatwy Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: - 50 dkg boczniaków
- 4 marchewki
- 3 pietruszki
- 2 nieduże pory
- 2 cebule
- średniej wielkości seler
- 3 kostki bulionu warzywnego
- 2 łyżki oliwy
- natka pietruszki
- mielona papryka
- sól, pieprz
|
Opis przygotowania: Jarzyny umyć i obrać. Cebule i pory pokroić w półplasterki i poddusić na oliwie. Resztę warzyw pokroić w wąskie paski, zalać dwoma litrami wody i zagotować. Dodać umyte i pokrojone w paski boczniaki, podduszone cebule i pory oraz bulion. Gotować, aż grzyby będą miękkie. Doprawić do smaku solą, pieprzem i papryką. Na talerzu posypać zupę posiekaną natką. |
|
Sposób przygotowania: Gotowane |
|
Przepis czytano już 5780 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |