Sernik z jabłkami |
|
Poziom: łatwy Głosów: 1 Ocena: 4.00 Składniki: Ciasto:
- 2 szklanki mąki
- 15 dag. margaryny
- 1/2 szklanki cukru
- 1 żółtko + 1 jajko
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- jabłka
Ser:
- 1 kg sera - zmielić
- 2 jajka + 2 żółtka
- 1 kostka margaryny
- 1 szklanka cukru
- 3 łyżki kwaśnej śmietany
- 1 budyń śmietankowy
|
Opis przygotowania: Ciasto:
Ciasto zrobić jak kruche, ułożyć na formę, następnie na ciasto jabłka pokrojone na ćwiartki.
Ser:
Margarynę utrzeć z cukrem i żółtkami, dodać zmielony ser + budyń + śmietana. Na końcu dodać ubitą pianę i lekko wszystko wymieszać i wyłożyć na jabłka. Piec ok 45min. |
|
Sposób przygotowania: Pieczone |
|
Przepis czytano już 5717 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |