przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Sernik z jabłkami

Poziom: łatwy
Głosów: 1
Ocena: 4.00
Składniki:
Ciasto:
- 2 szklanki mąki
- 15 dag. margaryny
- 1/2 szklanki cukru
- 1 żółtko + 1 jajko
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- jabłka

Ser:
- 1 kg sera - zmielić
- 2 jajka + 2 żółtka
- 1 kostka margaryny
- 1 szklanka cukru
- 3 łyżki kwaśnej śmietany
- 1 budyń śmietankowy

Opis przygotowania:
Ciasto:
Ciasto zrobić jak kruche, ułożyć na formę, następnie na ciasto jabłka pokrojone na ćwiartki.

Ser:
Margarynę utrzeć z cukrem i żółtkami, dodać zmielony ser + budyń + śmietana. Na końcu dodać ubitą pianę i lekko wszystko wymieszać i wyłożyć na jabłka. Piec ok 45min.
Sposób przygotowania:  Pieczone
Przepis czytano już 5713 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin