|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Dżem z dyni i moreli |
|
Poziom: łatwy Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: 50 dag miąższu dyni
1 kg dojrzałych moreli
65 dag cukru
2 cytryny
|
Opis przygotowania: Morele umyć, pokroić w ćwiartki. Miąższ dyni zetrzeć na tarce. Przełożyć do garnka dynię i morele, dodać sok z 2 cytryn, trochę wody i rozgotować owoce. Dodać cukier. Ciągle mieszając, gotować jeszcze 15 min. Kiedy owoce będą szkliste, przełożyć dżem do słoików. |
|
|
Przepis czytano już 6177 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|