przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Dżem z dyni i moreli

Poziom: łatwy
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
50 dag miąższu dyni
1 kg dojrzałych moreli
65 dag cukru
2 cytryny

Opis przygotowania:
Morele umyć, pokroić w ćwiartki. Miąższ dyni zetrzeć na tarce. Przełożyć do garnka dynię i morele, dodać sok z 2 cytryn, trochę wody i rozgotować owoce. Dodać cukier. Ciągle mieszając, gotować jeszcze 15 min. Kiedy owoce będą szkliste, przełożyć dżem do słoików.
Przepis czytano już 6176 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin