przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Pikantny przekładaniec serowy


Poziom: łatwy
Czas: 10 min.
Porcji: 4
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
- 8 średniej grubości plasterków sera salami
- 4 okrągłe plastry kiełbasy szynkowej lub krakowskiej parzonej
- 4 plasterki świeżego ogórka
- łyżka pasty pomidorowej
- łyżka gęstej, kwaśnej kremówki
- łyżka posiekanego koperku
- pomidor i zielenina do przybrania

Opis przygotowania:
Pomiędzy plasterki sera wkładamy plaster wędliny i ogórka, lekko uciskamy, wierzch smarujemy pastą pomidorową, przybieramy dekoracyjnie dużym kleksem śmietany wymieszanej z koperkiem. Podajemy nie później niż 15 min po przygotowaniu, na porcjowym talerzyku przybranym cząstkami pomidora i zieleniną
Opis / Uwagi:
średniokaloryczne, średnodrogie - KUCHNIA POLSKA, Ewa Aszkiewicz, wyd.Publicat, fot.Mirosław Baryga
Przepis czytano już 6963 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin