Pikantny przekładaniec serowy | 
	 | 
		  Poziom: łatwy Czas: 10 min. Porcji: 4 Głosów: 0 Ocena: 0.00  Składniki: - 8 średniej grubości plasterków sera salami 
- 4 okrągłe plastry kiełbasy szynkowej lub krakowskiej parzonej 
- 4 plasterki świeżego ogórka 
- łyżka pasty pomidorowej 
- łyżka gęstej, kwaśnej kremówki 
- łyżka posiekanego koperku 
- pomidor i zielenina do przybrania
 
  | 
	Opis przygotowania: Pomiędzy plasterki sera wkładamy plaster wędliny i ogórka, lekko uciskamy, wierzch smarujemy pastą pomidorową, przybieramy dekoracyjnie dużym kleksem śmietany wymieszanej z koperkiem. Podajemy nie później niż 15 min po przygotowaniu, na porcjowym talerzyku przybranym cząstkami pomidora i zieleniną | 
	 | 
	Opis / Uwagi: średniokaloryczne, średnodrogie - KUCHNIA POLSKA, Ewa Aszkiewicz, wyd.Publicat, fot.Mirosław Baryga | 
		 | 
	 | 
		| Przepis czytano już 7447 razy. | 
	 | 
	  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |