|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Sos kurkowy |
|
Poziom: łatwy Czas: 20 min. Głosów: 3 Ocena: 4.67 Składniki: - 15dkg kurek
- 200ml śmietany
- 1 cebula
- łyżka masła
- 25ml brandy
- sól
- pieprz
|
Opis przygotowania: Kurki myjemy, kroimy na kawałki, cebule drobno siekamy, dusimy z kurkami w łyżce masła na patelni aż do odparowania soku. Dodajemy śmietanę, gotujemy do zgęstnienia, ściągamy z ognia, doprawiamy do smaku solą, pieprzem, brandy i schładzamy. |
|
|
Przepis został dodany przez: andrzejek1 | Przepis czytano już 11366 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|