| 
		
 
 
  | 
		
 
		Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
	 
 
	Pasztet domowy |  
	 |  
		  Poziom: średni Czas: 50 min. Porcji: 12 Głosów: 7 Ocena: 2.00  Składniki: - mięso i tzw. twarde jarzyny z rosołu 
- 2 duże cebule 
- 20 dag wątróbki z drobiu 
- 25 dag tłustego, gotowanego boczku 
- 2 kopiaste łyżki tartej bułki 
- 2 jajka 
- sól 
- pieprz 
- ostra, mielona papryka 
- roztarte w dłoniach ulubione zioła 
- tłuszcz do wysmarowania formy 
- tarta bułka do posypania formy 
- oliwa lub olej
 
  |  
	Opis przygotowania: Na lekko rozgrzanym tłuszczu podsmażamy posiekaną cebulę, gdy się zeszkli, odsuwamy na boki. Na tłuszcz wkładamy podzieloną na części wątrobę i, często mieszając, podsmażamy razem przez 3-4 min. Całość odstawiamy do wychłodzenia. 
Przez maszynkę do mięsa przepuszczamy dwukrotnie: mięso z rosołu, jarzyny, pokrojony w kawałki boczek, zasmażoną wątróbkę z cebulą. Do masy dodajemy jajka, tartą bułkę, przyprawy. Masę przekładamy do przygotowanej małej, podłużnej formy i wstawiamy na godzinę lub nieco dłużej do nagrzanego do temp. 200 stopni piekarnika. Podajemy na zimno lub na gorąco z odpowiednimi dodatkami. |  
	 |  
	Opis / Uwagi: średniokaloryczne, średnodrogie - KUCHNIA POLSKA, Ewa Aszkiewicz, wyd.Publicat, fot.Mirosław Baryga |  
		 |  | Region:  Kuchnia polska |  | Sposób przygotowania:  Pieczone |  	 |  
		| Przepis czytano już 17498 razy. |  
	 |  
	  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |  	  napisz swój komentarz (wpisów: 1) |  
 
  
Twoje zdjęcie tej potrawy  
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
  
  
  
pasztet Dodał/a ~batrzo dnia 2010-11-28 11:54:47
  ile mięsa i jakiego......, nie napisaliscie
 
  |  
  		
		 | 
		
										
						 
						
			 
 
 
 
  
			 
                        			
			 
		 | 
		 |