Francuskie pierożki |
|
 Poziom: średni Głosów: 2 Ocena: 3.50 Składniki: - 50 dag ciasta francuskiego
- 30 dag wędzonej piersi indyka
- po 10 dag parmezanu i ementalera
- 2 białka
- żółtko
- natka pietruszki
|
Opis przygotowania: Z gotowego ciasta francuskiego (mrożone trzeba wcześniej rozmrozić) małą szklanką wycinać krążki. Mięso indyka drobno pokroić, sery zetrzeć na tarce o dużych oczkach, natkę posiekać, z białek ubić sztywną pianę. Wszystkie te składniki połączyć i wymieszać.
Na połówkę każdego krążka łyżeczką nałożyć farsz, złożyć na pół, brzegi starannie zlepić. Pierożki ułożyć na blasze i posmarować rozmąconym żółtkiem. Piec 15 min w temperaturze 200 stopni. |
|
Opis / Uwagi: Pani domu, Sałatki - najlepsze przepisy, fot. J. Mańkowski |
|
Sposób przygotowania: Pieczone |
|
Przepis czytano już 10980 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |