przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Francuskie pierożki


Poziom: średni
Głosów: 2
Ocena: 3.50
Składniki:
- 50 dag ciasta francuskiego
- 30 dag wędzonej piersi indyka
- po 10 dag parmezanu i ementalera
- 2 białka
- żółtko
- natka pietruszki

Opis przygotowania:
Z gotowego ciasta francuskiego (mrożone trzeba wcześniej rozmrozić) małą szklanką wycinać krążki. Mięso indyka drobno pokroić, sery zetrzeć na tarce o dużych oczkach, natkę posiekać, z białek ubić sztywną pianę. Wszystkie te składniki połączyć i wymieszać.
Na połówkę każdego krążka łyżeczką nałożyć farsz, złożyć na pół, brzegi starannie zlepić. Pierożki ułożyć na blasze i posmarować rozmąconym żółtkiem. Piec 15 min w temperaturze 200 stopni.
Opis / Uwagi:
Pani domu, Sałatki - najlepsze przepisy, fot. J. Mańkowski
Sposób przygotowania:  Pieczone
Przepis czytano już 10774 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin