| Francuskie pierożki | 
	|  | 
		| Składniki: Poziom:
  średniGłosów: 2Ocena: 3.50
- 50 dag ciasta francuskiego
 - 30 dag wędzonej piersi indyka
 - po 10 dag parmezanu i ementalera
 - 2 białka
 - żółtko
 - natka pietruszki
 
 
 | 
	| Opis przygotowania: Z gotowego ciasta francuskiego (mrożone trzeba wcześniej rozmrozić) małą szklanką wycinać krążki. Mięso indyka drobno pokroić, sery zetrzeć na tarce o dużych oczkach, natkę posiekać, z białek ubić sztywną pianę. Wszystkie te składniki połączyć i wymieszać.
 Na połówkę każdego krążka łyżeczką nałożyć farsz, złożyć na pół, brzegi starannie zlepić. Pierożki ułożyć na blasze i posmarować rozmąconym żółtkiem. Piec 15 min w temperaturze 200 stopni.
 | 
	|  | 
	| Opis / Uwagi: Pani domu, Sałatki - najlepsze przepisy, fot. J. Mańkowski
 | 
		|  | 
| Sposób przygotowania:  Pieczone | 
	|  | 
		| Przepis czytano już 11574 razy. | 
	|  | 
	|  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	|  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |