Bukiet warzyw |
|
Poziom: łatwy Czas: 30 min. Głosów: 6 Ocena: 4.00 Składniki: - mrożonka - bukiet warzyw
- mąka
- masło
- kostka rosołowa
- przyprawy
- obsmażone kawałki kurczaka
- czosnek
|
Opis przygotowania: Kupujesz mrożonkę - bukiet warzyw.
Gotujesz 6-8 min, odcedzasz.
Potem układasz w żaroodpornym naczyniu.
Robisz sos beszamelowy
(2 łyżki masła, 2 łyżki mąki wody tak aby po zagotowaniu była gęstość śmietany kostka rosołowa, pieprz, sól do smaku - można wkroić koperek)
Warzywa zalewasz sosem a na wierzch sypiesz utarty ser.
Można dodać do warzyw pokrojone w plastry ziemniaki i np. obsmażonego kurczaka - zależy od diety i posiadanych produktów
jak lubicie czosnek to można po upieczeniu w piekarniku polać śmietaną z czosnkiem i jeszcze 4 min potrzymać w piekarniku.
Możesz zamiast ziemniaków wrzucić makaron świderki też jest dobre
Ostrość przyprawienia zależy od upodobań.
Dlatego nie podaję przypraw ale ich użyj.
Temp na początek 180 potem podkręć na 220 ( góra dół) a na koniec 250 tylko góra aż się zrumieni ser. |
|
Region: Pozostałe |
Sposób przygotowania: Pieczone |
|
Przepis został dodany przez: glt |
Przepis czytano już 12214 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 1) |