| Bukiet warzyw | 
	|  | 
		| Składniki:Poziom: łatwyCzas: 30 min.
 Głosów: 6Ocena: 4.00
- mrożonka - bukiet warzyw
 - mąka
 - masło
 - kostka rosołowa
 - przyprawy
 - obsmażone kawałki kurczaka
 - czosnek
 
 
 | 
	| Opis przygotowania: Kupujesz mrożonkę - bukiet warzyw.
 Gotujesz 6-8 min, odcedzasz.
 Potem układasz w żaroodpornym naczyniu.
 Robisz sos beszamelowy
 (2 łyżki masła, 2 łyżki mąki wody tak aby po zagotowaniu była gęstość śmietany kostka rosołowa, pieprz, sól do smaku - można wkroić koperek)
 Warzywa zalewasz sosem a na wierzch sypiesz utarty ser.
 Można dodać do warzyw pokrojone w plastry ziemniaki i np. obsmażonego kurczaka - zależy od diety i posiadanych produktów
 jak lubicie czosnek to można po upieczeniu w piekarniku polać śmietaną z czosnkiem i jeszcze 4 min potrzymać w piekarniku.
 Możesz zamiast ziemniaków wrzucić makaron świderki też jest dobre
 Ostrość przyprawienia zależy od upodobań.
 Dlatego nie podaję przypraw ale ich użyj.
 Temp na początek 180 potem podkręć na 220 ( góra dół) a na koniec 250 tylko góra aż się zrumieni ser.
 | 
	|  | 
	| Region:  Pozostałe | 
| Sposób przygotowania:  Pieczone | 
	|  | 
	| Przepis został dodany przez:  glt | 
	| Przepis czytano już 12967 razy. | 
	|  | 
	|  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	|  napisz swój komentarz (wpisów: 1) |